בירה מלכה הינדי

אסף לביא מייסדה של מבשלת מלכה, היה הבעלים של ברים בתל אביב. עם הזמן, חיי הלילה הפסיקו לרגש אותו, אבל האהבה לבירה נשארה, והפכה לקריירה של ממש. בשנת 2006, נוסדה ״בירה מלכה״ והיתה לאחת מהבירות החלוציות בתחום בירות הבוטיק בישראל. בשנת 2008 הבין אסף, כי הגיע הזמן לעבור מבישול ביתי למבשלה של ממש. מבשלת מלכה מצאה את עצמה ממוקמת בקיבוץ יחיעם, למרגלות המבצר ואל מול הים. כשאתה קם כל בוקר לעבודה, וזה הנוף שאתה רואה, הסביבה הרגועה שאתה נמצא בה, אתה לא יכול שלא לייצר מוצר מושלם. המומחיות של המבשלה, היא בישול בירות אייל בשיטה המסורתית, ואחת מהבירות הפופולאריות ביותר של המבשלה, הינה המלכה הינדי. הבירה מספקת את אחת מחוויות שתיית האלכוהול המהנות ביותר שניתן למצוא בארץ. בהתאם לביקוש של בירת מלכה, היה צורך בשימוש במכשור מתקדם יותר.

עבור הצרכים הספציפיים של המבשלה, פותחה מערכת בישול מיוחדת בגרמניה. אותה מערכת שכיום משתמשים בה לבישול הבירות של מלכה, עוזרת בתהליך כולו ומביאה לכך כי המתכונים של אסף יזכו לחיים תוססים עם גדודי מעריצים שיודעים להעריך בירה איכותית.

ההינדי היא בירת ipa, שזו שיטת בישול אנגלית וותיקה וידועה בכל רחבי העולם. להינדי 6.2% אלכוהול והיא מאופיינת בצבע נחושת, שמייד ישגר פקודה מהעין ליד ויגרום לכם להרים את הכוס ולהתחיל ללגום. טעמה הקרמלי העדין מפתח סינרגיה מושלמת עם בלוטות הטעם, והמרירות הלא מתחנפת משאירה חותם עמוק. על אף הבועות הרבות שמשוטטות להן בכוס, הגיזוז עדין יותר ממה שרואה העין ולגימה ממנה תתברר כנעימה וחלקה, שבאופן טבעי תזמין כבר את הלגימה הבאה. כיאה לבירות שמובשלות על בסיס ipa, גם ההינדי של מלכה הינה בירה עוצמתית ודומיננטית, שתמצא חן בעיני אנשים שיודעים להחזיק ולהעריך את האלכוהול שלהם. מבשלת מלכה כבר מיצבה את עצמה כאחת ממבשלות הבוטיק המובילות בארץ ובצדק. הבירות של המבשלה הצפונית מצדיקות את ההייפ. ההינדי, לא מסבה גאווה גדולה לסגנון הבישול העתיק, ואם אתם מחובבי בירות הipa, שמתגעגעים לבירות חזקות וכהות כמו שניתן למצוא בשעה 17:00 בפאבים בלונדון, ההינדי היא הבירה עבורכם. כזאת שתיתן פייט לכל בירת ipa אנגלית שתשימו מולה.

אחוז אלכוהול ABV – 6.2%