בירה שטיגל גולדבראו

״דברים טובים לוקחים זמן״. האמרה הידועה שחלה על כל כך הרבה תחומים שונים בחיים שלנו, היא חלק משמעותי מפילוסופיית בישול הבירה של מבשלת שטיגל האוסטרית. בניגוד לתפיסות אחרות בעולם הבירה, בשטיגל לוקחים את הזמן, ודואגים לתת לבירה שלהם את מלוא תשומת הלב המגיעה לה עד שהיא מוכנה להימזג אל תוך הכוס שלכם. עוד בימיה הראשונים של המבשלה, הקו המנחה היה איכות לפני כמות.

גם כאשר השעון מתקתק וצריך לייצר את הבירה בכמויות. כיאה לאוסטרים, הכל מחושב, מדוקדק ומתנהל לפי סולם הערכים שהמבשלה שמה לעצמה. מבחינתם עדיף שיהיה מחסור בבירה מאשר בירה פחות איכותית. המוניטין שהמבשלה עמלה עליו הוא מה שעומד לנגד עיניה בתהליך בישול הבירה.

שטיגל מייצרת לאוויר העולם בירה איכותית כבר יותר מ-500 שנה והיא ללא ספק חלק בלתי נפרד מתרבות האלכוהול המקומית. זלצבורג, העיר בה כל הקסם הזה התחיל לראשונה, כבר נחשבת ממזמן לבירת הבירות של אוסטריה, ולא רק בגלל שמתרחש בה ייצור מאסיבי, אלא בעיקר בגלל האיכות והתוצרים הסופיים.

למבשלה עצמה סוגים שונים של בירה שעונים על צרכיהם של אנשי הבירות השונים, מחובבי בירות קלילות יותר ועד לבירות מרות. בין הסוגים השונים מככבת לה בגאווה הגולדבראו.

הגולדבראו,אולי הבירה הפופולארית ביותר של המבשלה, מתבשלת לפי המסורת של תרבות הבישול בזלצבורג. היא מתהדרת ב-4.9 אחוזי אלכוהול, מאופיינת בצבע צהוב זהב שנראה נפלא לאחר מזיגה לכוס ומעקצצת את הלשון בכל לגימה בזכות הספייסיות שלה והמרכיבים המקומיים שבאמצעותם מבשלים את הבירה, סוגרים את התמונה והופכים אותה לבירה שפשוט טעים לשתות.

את הבירה מומלץ לשמור בטמפרטורה נמוכה של בין 6 ל 8 מעלות בשביל ליהנות מכל הטוב שיש לה להציע לחיך שלכם. אם אתם תוהים עם אילו מאכלים כדאי לשתות אותה, לא תופתעו לגלות כי היא משתלבת נפלא כמעט עם כל סוג מאכל באשר הוא. בין אם מדובר בארוחה בשרית כבדה או קלה, גולאש, גבינות עשירות, ואפילו לצד מרקים.

הגולדבראו היא לא מהבירות האלו שאתה מזמין רק בשביל שתהיה לך בירה על השולחן בזמן שאתה יושב עם החברים. הגולדבראו היא בירה שאתה מזמין כאשר כל לגימה חשובה לך, כשאתה רוצה ליהנות מארומה נפלאה בכל פעם שאתה מקרב את הבירה לכיוון הפה, ובעיקר כאשר אתה יודע להעריך ולהחזיק אלכוהול טוב ואיכותי.

אחוז אלכוהול ABV- 4.9%