שטיגל וייס

אם אתם חובבי כדורגל, סביר להניח שכשאתם שומעים על אוסטריה, האסוציאציה הראשונה שעולה לכם לראש היא אותו משחק אומלל, בו הנבחרת שלנו קיבלה שער שיווין הזוי עמוק בזמן הפציעות, ששלח את האוסטרים לפלייאוף המונדיאל ואת השחקנים שלנו לקנות גרעינים. כמה תסכול היה לנו על האוסטרים בעקבות המשחק הזה. והיום, אחרי שעברו כמה אלפי ליטרים של בירה, יש לנו סיבה מספיק טובה לסלוח להם. לסיבה הזאת קוראים שטיגל וייס, והיא כנראה הדבר הכי טוב שיצא מאוסטריה מאז ארנולד שוורצנגר.

מבשלת שטיגל, נמצאת בעולמנו כבר למעלה מ- 120 שנה. כמו בהרבה מבשלות גדולות וטובות ברחבי אירופה, גם השטיגל נמצאת בבעלותה של משפחה. משפחת קיינר. המוטו של המשפחה והמבשלה האוסטרית הוא: איכות במקום כמות. את האוסטרים פחות מעניין לעבוד בשיטה של פס ייצור, וחשובה להם הרבה יותר איכות הבירה. המבשלה ממוקמת בעיר זלצבורג. את הבירה מקפידים לבשל ב12 מעלות.

אנקדוטה משעשעת- בעוד רבים נוטים לחשוב כי ההקפדה על 12 מעלות בישול הבירה בשטיגל, היא מעין תו תקן לאיכות, האמת היא שהם פשוט אוהבים סימבוליות. המספר 12, הוא מספר שעבורם מסמל שלמות. 12 המזלות, 12 חודשי השנה, 12 הטיטאנים של יוון העתיקה, 12 חברי המועצה של הדלהי לאמה. המספר 12 הוא סמל משמעותי בכל תרבות מבחינת אנשי המבשלה, ולכן יש לו חשיבות רבה בתהליך הבישול עבורם.

השטיגל, היא כאמור מבשלה פופולארית מאוד באוסטריה ובעיקר בעיר הולדתה זלצבורג. אם יוצא לכם לבקר בעיר, בוודאי תיתקלו באחת מהחנויות או נקודות המכירה הרבות אשר ממקומות לאורך הדרך.

לשטיגל, כמו כל מבשלה שמכבדת את עצמה, קיימים מספר סוגים שונים של בירות, אך הבירה הפופולארית ביותר, שצוברת אהדה גם מעבר לים היא השטיגל וייס, בירה לבנה ומבעבעת עם טעם נפלא.

השטיגל וייס מפיקה ארומה פירותית עדינה ונעימה. היא מוגזת בדיוק בכמות הבועות שהייתם רוצים שיבעבעו על הלשון שלכם בכל לגימה. היא מיוצרת על ידי חומרי גלם אוסטריים אותנטיים ואיכותיים, ונעשית תחת מתכון מיוחד וביקורת חסר פשרות. מדובר בבירה לבנה נהדרת, בירת חיטה כמו שבירת חיטה צריכה לטעום. הטמפרטורה המומלצת בה צריך לשתות אותה, היא באזור ה6 עד 8 מעלות. היא מכילה 5.10 אחוזי אלכוהול, מה שהופכים אותה לקלילה מצד אחד, כזאת שאפשר להעביר איתה ערב שלם, אבל גם לבירה שאחרי מספיק בקבוקים ממנה, תעשה את העבודה ותכניס אתכם לוייב הנכון. היא מעולה לצד מאכלי ים ודגים מטוגנים, ואם אתם בענייני גבינות אז דעו שגם לצד גבינות איכותיות עם אחוז שומן גבוה, היא משתלב באופן טבעי.

 אחוז אלכוהול ABV- 5.10%