שפאטן פרימיום לאגר

בכל הקשור לאלכוהול תוצרת גרמניה, קיימים שני נתונים שאי אפשר להתווכח עליהם. הנתון הראשון- הגרמנים, יודעים לייצר ואוהבים בירה איכותית וטובה. והנתון השני הוא שחבל בוואריה הוא כנראה האיזור הפורה ביותר לייצור בירות במדינה הגרמנית.

בין כל הבירות הנוצצות שמספקים הבאוורים, אחת מהגאוות הגדולות ביותר שלהם, היא ללא ספק בירת השפאטן פרימיום לאגר. בירה בהירה עם 5.1% אלכוהול, שמחליקים בגרון בצורה נעימה וטעימה.

מבשלת שפאטן הידועה, היא אחת מהמבשלות הוותיקות ביותר שהוקמו בגרמניה. המבשלה הוקמה בשנת 1397, בעירה של אימפריית הכדורגל, באיירן מינכן. במשך שנים ארוכות היתה המבשלה מייצרת סגנונות שונים של בירה, המאפיינות את רוח התקופה. בשנת 1897 היתה למבשלה הראשונה בגרמניה (וזה הישג משמעותי בהתחשב באהבה של העם הגרמני למשקה הנהדר) שמייצרת בירת לאגר צלולה. הישג גדול נוסף של שפאטן, הוא העובדה כי המבשלה הותיקה נשארה עד היום אחת מהמבשלות המובילות ביותר בחבל בוואריה, הידוע כמעוז בירות מהמפורסמים בעולם.

הפרימיום לאגר של פאטן מבושלת על פי חוק הטוהר הבאוורי. חומרי הגלם שמשמשים לבישולה מיוצרים באיזור המבשלה, והשמרים בהם שפאטן נוהגת לבשל את הפרימיום לאגר, מיוצרים במיוחד עבורה.

לפרימיום לאגר יש צבע זהוב, שמושך את העין ומסמנת ללשון שמיד הולך להיות תענוג גדול בפה. גופה של הבירה עדין, וטעמי כשות ומתיקות מאלטית יוצרים הרמוניה מושלמת.

הפרימיום לאגר של שפאטן, מושלמת כמשקה לימי הקיץ החמים, או כבירה שמעבירה תחושה נעימה בגרון כשקר בבית, יושבים במיזוג החם ורוצים בירה שתפנק את בלוטות הטעם.

עקב אחוזי האלכוהול שלה, הפרימיום לאגר יכולה להעביר ערב ארוך של שתיה, לאנשים שאוהבים לשתות, אבל לא רוצים להתהפך במהרה. יש לה גיזוז עדין, ראש קצף נמוך ולגימה ממנה מרגישה מתוקה וכיפית עם מרירות נעימה כמו שהיינו מצפים מבירה שבושלה על ידי אנשים שמבינים בבירות.

אם אתם פחות מתחברים לבירות כהות, והצבע הזהוב הוא בדרך כלל הצבע שאותו אתם רוצים בבירה שלכם, אתם חייבים ללגום מהספטן פרימיום לאגר. בירה מעולה שמייצגת בגאווה גדולה את אחד המקומות הידועים ביותר בבישול בירה. האיזור הבאוורי בגרמניה, כמעט ולא מאכזב בכל הקשור לבירות איכותיות, והספטן היא הוכחה נוספת לכך.

אחוז אלכוהול  ABV – 5.1%