בירה אלכסנדר חיטה

אם אתם מחשיבים את עצמכם כחובבי בירות הארדקור, סביר להניח שאתם מכירים את מבשלת אלכסנדר, אחת המבשלות הישראליות המובילות ביותר בתחום.

במידה ואיכשהו באורח פלא, רק שמעתם עליה בחטף אבל לא יצא לכם להכיר אותה לעומק, הנה כמה מילים על המבשלה המצליחה:

מבשלת אלכסנדר הוקמה בשנת 2008 ליד נחל אלכסנדר כאשר מטרה אחת עומדת לנגד עיניה- לבשל בירה ישראלית ברמה הגבוהה ביותר. לאחר מחקרים ארוכים בנושא, למידת מסורות בישול שונות, עיצוב הזהות של הבירה והרצון לבשל בירה בסגנון הבוטיק האירופאי והאמריקאי, יצאה לדרך ותוך זמן קצר הפכה לשם דבר בזירת הבירות הישראליות.

תהליך ייצור הבירות במבשלת אלכסנדר הוא קפדני ביותר, ארוך וממושך ומתבצע בכמויות קטנות שמאפשרות לשים דגש על כל שלב במהלך הבישול.

לאלכסנדר מגוון בירות שונות כאשר כל אחת מהן מצליחה לפגוע בו זמנית גם בקהל נישתי שאוהב את הבירה שלו בסטייל מסויים אך גם בקהל רחב, שכן אי אפשר להתעלם מהצבעים והניחוחות שעולים מבית היוצר של המבשלה הצפונית.

בתוך המגוון הרחב של הבירות אותה היא מבשלת, תוכלו למצוא את אלכסנדר חיטה ישראלית. בעלת הראש הבהיר והסמיך, החיטה עשירה בניחוח פירותי וכשות פיקנטית וטעמה מריר בדיוק במידה הנכונה. אם אתם מחפשים בירה ישראלית שתלווה אתכם לתקופת הקיץ, החיטה הישראלית היא ללא צל של ספק הבירה שאתם צריכים לאמץ.

היא נועדה לפנק את החיך בתקופת האביב, אך הטעם הנהדר שלה, הקרירות והתחושה הצוננת שמתקבלת בכל לגימה בהחלט מהווה מרענן מעולה גם לחודשים החמים של השנה. המיוחד בבירה הזאת, זה שבניגוד לבירות חיטה ״מיינסטרים״ יותר, שמרגישות מעט כבדות בבטן לאחר מספר לגימות, החיטה הישראלית מחליקה בקלות בגרון ולא מכבידה על הקיבה. במבשלת אלכסנדר מתגאים בכך שהצליחו לבשל בירה ישראלית אותנטית שאמנם מבוססת חיטה אך קלילה ומאוזנת בדיוק מושלם.

עם 5% אלכוהול, החיטה הישראלית מרעננת את הגוף ואת הראש בו זמנית ובכל לגימה מתגלה שכבה חדשה של עושר שמתגלגל לו בחלל הפה. אמנם אין מדובר בבירת חיטה קלאסית, אבל דווקא האדפטציה שהיא עברה, זה מה שמייחד אותה והופך אותה לבירת בוטיק מומלצת, במיוחד כאשר בחוץ חם כל כך.

בתקופות בהם חודשי הקיץ עמוסים במשחקי ספורט, כמו יורו, מונדיאל או אולימפיאדה, החיטה הישראלית צריכה לקבל מקום של כבוד על השולחן שלכם, ליד הפיצוחים והנשנושים.

אחוז אלכוהול : 5% ABV