בירה טוכר חיטה כהה

אי אפשר להתכחש לעובדה שגרמניה השתנתה מן הקצה אל הקצה בשנים האחרונות. לא עוד מדינה שמרנית ומאופקת, אלא אימפריה שמחה ותוססת, שעדיין מוקירה משמעת ולא מתפשרת על איכות. את הדוגמאות הטובות ביותר לכך אפשר להקביל ל-2 אפיקים עיקריים: כדורגל ובירה.

אם בעבר הכדורגל הגרמני היה מאופיין כבונקריסטי, הגנתי ומשעמם, הרי שבאיירן מינכן ובורוסיה דורטמונד של השנים האחרונות סותרות את הסטיגמה הזאת מכל וכל. ואם יש דבר שהגרמנים אוהבים עוד יותר מהכדורגל שלהם זה כמובן בירה. וכמה שיותר ממנה. המבשלות הגרמניות השונות כבר מזמן הפכו למובילות בתחומם בקנה מידה בינלאומי. אחת מהן היא מבשלת ״טוכר״. היא אולי מהפחות מוכרות מחוץ לגרמניה, אך לא פחות טובה משאר אחיותיה הגרמניות.

כמו מבשלות אחרות, גם לטוכר עבר עשיר שמלווה אותה כבר מאות שנים. היא הוקמה לראשונה בשנת 1672 בעיר נירנברג, שב-1806 הפכה להיות חלק מהממלכה הבאוורית. עם הזמן אף זכתה לכינוי המחייב ״מבשלת בירות החיטה המלכותית״. במשך השנים בישול הבירה של טוכר צבר תאוצה ולקראת סוף המאה ה-19 החלה בייצוא הבירה מחוץ לגבלותיה של גרמניה.

באופן טבעי, עם התקדמות הטכנולוגיה, המבשלה שיכללה את דרכי בישול הבירה שלה אך נשארה נאמנה למתכונים, לאיכות החומרים וגם כיום היא מאחסנת את הלתת על רצפת עץ ולא במיכלים כמו במבשלות רבות אחרות מסביב לגלובוס. המים בהם עושים שימוש לבישול הבירות מגיעים ממעיין הקרוב למבשלה ועוברים תהליך ״ירוק״ בעזרת מתקן ידידותי לאיכות הסביבה. השילוב בין טכנולוגיה חדישה לשיטות בישול מסורתיות והקפדה קשוחה על איכות התוצאה כמו שהגרמנים ידועים בה, משלימים את תהליך הבישול לכדי בירה טעימה ואיכותית שבהחלט מצדיקה את ההילה שיש סביב גרמניה בכל הקשור לבישול בירה.

חיטה כהה היא אחת מהבירות הפופלאריות ביותר של המבשלה, הודות לשמרים איכותיים ומאלט כהה קלוי. היא מתהדרת בארומה פירותית נפלאה וחזקה במיוחד והצבע הכהה שלה נראה נפלא ומזמין. אחוז האלכוהול שלה הוא מ-5.3%, מה שהופך אותה לבירה שבנוסף לטעם והריח המעולים גם מצליחה להעביר בכל לגימה תחושה נהדרת. היא מומלצת מאוד עבור חובבי בירות גרמניות ועוד יותר מומלצת לכל מי שאוהב את הבירה שלו כהה ועוצמתית. טוכר, שנמצאת איתנו כבר 350 שנה ומצליחה לשלב בין העולם הישן לחדש, יודעת לבשל בירות ברמה גבוהה ביותר. החיטה הכהה היא הוכחה לכך.

אחוז אלכוהול – 5.3% ABV