בירה גולדן דראק

משחקי הכס היא כבר מזמן התכנית הכי פופולארית בטלוויזיה. עכשיו וכנראה שגם בכל הזמנים. אחד מהדברים שהפכו אותה לכל כך גדולה, הוא ללא ספק שלושת הדרקונים שלה. אבל עם כל הכבוד לשבעת הממלכות, לצוות השחקנים העשיר והאפקטים המרהיבים, כשמדברים על דרקונים, קודם כל ולפני הכל, צריך לדבר על הדרקון המוזהב הבלגי.

הוא היה שם לפניהם, יהיה שם אחריהם, והוא הדרקון היחיד שאתם תרצו להיות בקרבתו כל היום, או לפחות בכל ערב. בלגיה נהנית בשנים האחרונות מתור הזהב בכדורגל שלה. הנבחרת הבלגית התקדמה בצעדי ענק והפכה למעצמה. השחקנים שלה משחקים בקבוצות הגדולות בעולם והכדורגל שלה הפך לשם דבר. ועדיין, אם יש משהו שהבלגים יודעים לבשל יותר טוב מכדור לשער, זה בירות. הגולדן דראק, הוא רק עוד הוכחה לכך.

הבירה הבלגית הנפלאה מבושלת במבשלת ואן סטינברג עם ההיסטוריה העשירה. סיפורה מתחיל  בשנת 1784. האגדה מספרת שבישול הבירה החל מכך שבאותה תקופה, היה יותר בטוח לשתות בירה מאשר מים. בואן סטינברג מתגאים בכך. הם מתמקדים בבישול בירות בסגנונות מסורתיים, אך מקפידים לשלב טכניקות עדכניות, פתוחים לרעיונות חדשים ושימוש במכשירים מתקדמים.

שמה של הבירה קרוי על שם דרקון הזהב, אותו ניתן לראות על סמלה של העיר גנט. הבלגים גדלו על המיתוס, כי פסל דרקון הזהב הופיע לראשונה על אניותיו של מלך נורבגי בשם מגנוסון, כאשר יצא לאחד ממסעות הצלב שלו. כאשר הגיע לאיסטנבול של היום, הוא הציע את הפסל לשליט המקום.

מאות שנים לאחר מכן פסל הדרקון עשה את דרכו לכיוון ברוז׳. אחרי קרב מתיש בשנת 1382, אנשי העיר גנט לקחו את הפסל כשלל מלחמה. הדרקון נחשב למגן העיר ולסמל של חופש וחירות עבור תושבי העיר. לכן, זה לא פלא שבירה העושה כבוד לסמל כל כך גדול עבור הבלגים, מתהדרת באחוז אלכוהול גבוה מאוד.

הבירה עצמה מציעה עולם שלם של ריחות וטעמים. 10.5% אלכוהול יש בדרקון, מה שבהחלט יגרום לך לירוק אש אחרי כל לגימה. הארומה המשלבת שעורה, שזיפים ודובדבנים, מפנקת את חוש הריח בניחוחות מהפנטים המצטרפים לטעם עוצמתי, כיאה לאייל בלגי.

בואן סטינברג מקפידים על כל שלב בתהליך בישול הבירה, שלמרבה ההפתעה, לא עוצר גם אחרי שהבירה עוזבת את המבשלה. בואן סטינברג מבקשים להדגיש בכל הזדמנות כי בתהליך המזיגה, חובה להטות את הכוס מעט ימינה ואת הבירות שלהם, יש להגיש ולשתות בטמפרטורה של 8 מעלות. בנוסף, הכוסות שלהם לא הוכנו בצורה עגולה רק בגלל היופי, אלא בעיקר, על מנת לשמר את הקצף ואת הארומה בשלב המזיגה.

אחוז אלכוהול- abv 10.5%