ג׳מס סטאוט

אם עוד לא יצא לכם להכיר את סיפורה המרתק של מבשלת ג׳מס, ואתם מחשיבים את עצמכם כחובבי בירות בוטיק אמיתיים, אתם חייבים לעצמכם, לקחת לגימה, להישען לאחור, להירגע ולדעת כי מבשלת ג׳מס היא מפעל חייו של ג׳רמי, יזם יהודי אמריקאי, שהחליט לוותר על משרה נוחה בבית הלבן, בכדי להגשים את החלום הגדול של חייו, לעלות לארץ ישראל, ולשלב בין אהבה ארוכת השנים שלו לבירות ואהבתו לארץ הקודש.

במשך 5 שנים, ישב ג׳מס בביתו, חקר, ניסה, למד ובישל בירה. הוא נרשם ללימודי מדעים בקליפורניה, על מנת שידע כיצד להכין את הבירה המושלמת. עד כדי כך חסר פשרות היה ג׳מס בעל החזון, שהרבה לפני שהגיע ארצה, כבר ידע בדיוק מה הוא מתכנן לעשות וכיצד. אחרי שנים של לימודים וניסיונות בישול, עלה סוף סוף לישראל, ובזכות שיתוף פעולה עם דניאל, יהודי אמריקאי אף הוא, הגשים את חלומו והקים מבשלה בפתח תקווה.

הבירה בג׳מס מבושלת בכמויות קטנות ובצורה ידנית. תהליך הבישול כולל אך ורק חומרים טבעיים ואיכותיים ביותר. לא תמצאו בבירות של המבשלה הפתח תקוואית חומרים משמרים, וחומרי הגלם מאוחסנים בתנאים הדרושים על מנת לשמור על טריות ואיכות. גם תהליך התסיסה של הבירה הינו טבעי בלבד, וכל אלה מביאים לכך שבכל לגימה מרגישים את טריותה של הבירה.

בין סוגי הבירות השונים שהמבשלה המשובחת מכינה לנו, נמצאת לה בירת הג׳מס סטאוט. בירת אייל אירית, עם צבע כהה מאוד, שלעתים נראה אף שחור. היא בעלת מרקם קטיפתי, אמנם מעט יבשה, אך בעלת טעם קלוי של קפה ושוקולד, ולמרות צבעה הכהה שעלול לבשר על מרירות גדולה בחלל הפה, טעמה מתיישב נהדר עם בלוטות הטעם, כיוון שמרירותה נמוכה וטעמה מצויין.

הסטאוט  היא הוכחה נוספת כי החברים בג׳מס יודעים מה הם עושים. החזון של לפתח את תרבות הבירה הישראלית, מתרחש לנגד עינינו. מדובר בעוד בירת בוטיק כחול לבן, משובחת, שלא ניתן להתעלם ממנה. לסטאוט יש 5 אחוזי אלכוהול, והיא מתאימה לסוגים רבים של אוכל, כמו בשר צלוי, מאכלים דרום אמריקאיים ומאכלים קאריביים. בגלל טעמה הייחודי של הסטאוט, לגימה ממנה מתמזגת מצוין עם מאכלים בהם יש תבלינים חזקים. ההרמוניה בין האוכל לטעמה של הבירה מושלמת, והתמזגות הטעמים יוצרת חוויה יוצאת דופן בחלל הפה. אחוז האלכוהול של הבירה, נוח לשתייה ממושכת, ובסופו של יום, אם אתם אוהבים בירות בוטיק ישראליות, אל תפסחו על הסטאוט של ג׳מס.

אחוז אלכוהול- ABV- 5%