בירה מלכה בהירה

מאחורי כל בירה טובה, חייב להסתתר סיפור מרתק. הדבר אינו שונה כאשר אנחנו מדברים על המלכה בהירה. בירת בלונד אייל בלגית, כזאת שניתן למצוא באיזורים הדרומיים של המדינה האירופאית, מבית היוצר של מבשלת מלכה הידועה והטובה.

מבשלת מלכה החלה את דרכה בשנת 2006, בדומה למבשלות אחרות, הקו שהנחה את האנשים שמאחורי המבשלה, היה פיתוח תרבות הבירה בארץ ישראל. תודות לאנשים אלה, בעלי חזון ותחושת שליחות, כולנו זוכים ליהנות מהשקעתם הרבה ומהבירות המשובחות. בעלי המבשלה היה איש מוכר בחיי הלילה התל אביביים, וככזה, היה אחראי על 2 בארים בעיר הגדולה. עם הזמן, מאס בעיר התעשייתית והחליט כי הוא עובר למושב כליל, ומתחיל לבשל בירות במושב עמקה.

לאחר שלב הניסוי והטעייה, התגבש המתכון לבישול, לאחר שעבר סדרת בדיקות והמלצות מאנשים מתחום הבירה. מצוייד בכמות ארגזים קטנה, החל את נסיעתו לעבר העיר הגדולה, במטרה לחלק אותם ולקבל פידבקים מהאנשים הרלוונטיים. ההמשך, כאמור, הוא כבר היסטוריה. המבשלה ממוקמת החל מ2008, בקיבוץ יחיעם, באיזור עמוס בטבע משגע ונוף מרהיב. הרוגע והפסטורליות במקום, עוברים בצורת בישול הבירה והאנרגיות החיוביות משפיעות בהחלט על התוצאה הסופית. המבשלת מייצרת כ1000 ליטרים בכל בישול, שזהו נתון מכובד לכל הדעות.

המים המשמשים להכנתה של המלכה בהירה, מגיעים ממעיינות הגעתון, הסמוכים לקיבוץ יחיעם. חומרי הגלם המשמשים להכנתה של הבירה, הינם ברמה הגבוהה ביותר, וההקפדה על איכות התוצאה הסופית, היא ערך שנחרט על דגלה של המבשלה.

המלכה הבהירה, בדומה לבירות אחרות של המבשלה, עוברת תהליך של שתי תסיסות. היא מכילה 6.5 אחוזי אלכוהול ונוצרה בהשראת מתכוני הסוזנר העונתיים. במלכה הבהירה תוכלו למצוא קליפות תפוז וזרעי כוסברה, ששילובם עם שאר חומרי הגלם והדרך בה הם מבושלים, יוצרים את הטעם הנפלא שלה.

תיירים רבים שהגיעו לארץ וביקשו לטעום בירה מקומית, הופתעו לגלות כי המלכה הבהירה, על אף נראותה כבירה קלה וקלילה, עושה עבודה מצויינת בהשפעת האלכוהול על הראש, ורבים מהם נהנו להזמין אותה שוב ושוב. הפופולאריות ההולכת וגדלה שלה, היא סימן נוסף לכך שבירות בוטיק ישראליות נמצאות על המסלול המהיר לתפוס את המקום של בירות תוצרת חוץ במקרר, ולהפוך לבירה חובה בכל בית של חובבי האלכוהול היושבים בציון.

אחוז אלכוהול ABV – 6.5%