נגב פורטר אלון

אתם לא יכולים להגדיר את עצמכם כחובבי בירות בוטיק ישראליות אמיתיים, מבלי להכיר את הבירות של נגב ובמיוחד את הפורטר אלון.

הנגב החלה את דרכה כמבשלה ביתית. בשנת 2008 החלה לבשל את הבירה שלה בנפח הרבה יותר גבוה, לאחר שהתמקמה לה אי שם בקרית גת הדרומית. המונח בירת בוטיק הוא הקו המנחה של תהליך הייצור, מה שאומר כי ההקפדה על כל הפרטים מהגדולים ועד הקטנים ביותר, היא קריטית. הבישול של בירות הנגב הוא לא פחות מאומנות.

בין שלל סוגי הבירות השונות של הנגב, ניתן למצוא את הפורטר אלון. בירת העל הישראלית שזכתה בתואר הבירה הישראלית הטובה ביותר באתר בינלאומי. לפורטר אלון גוון שחור חודר, עמוק וגיזוז עדין. היא בעלת ראש קצף סמיך, עם מגוון טעמים מעוררי השראה, שיורדים במורד הגרון בדיוק כמו שהייתם רוצים מהבירה שלכם. תהליך השתייה של הפורטר מתחיל בניחוחות עשירים, שממלאים את חלל הסינוסים, וכל לגימה ממנה היא סימפוניה עשירה של שמחה בתוך הפה. את הבירה מיישנים באמצעות שבבי אלון, ובין שלל הטעמים שניתן לטעום כאשר לוקחים לגימה ממנה, אתם תגרדו בראש ותנסו להבין האם זה שילוב של קפה, שוקולד וניל או קוקוס. תחושה של אספרסו תציף את בלוטות הטעם שלכם, ו5 אחוזי האלכוהול שבה, כמעט ולא מורגשים. מה שהופך אותה לקלה לשתייה, וככזאת שניתן להעביר איתה ערב שלם, מבלי לחוש ברע, או להרגיש כבדות ועייפות מסויימת, שלעתים מגיעות עם בירות באחוז גבוה.

אין ספק כי תחום בישול הבירות הישראליות ממשיך בצעדיו הגדולים. אם אתם צריכים עוד הוכחה לכך שהבירות הישראליות, לא רק שאינן נופלות ממותגים בינלאומיים, אלא גם מתעלות עליהם במקרים רבים, מספר לגימות מהבירה הזו, יעשו את העבודה. מבין שלל בירות הבוטיק המיוצרות בארץ, ספציפית, הפורטר אלון, חוצה את גבולות המדינה ומשרתת את הדרום ואת ישראל נאמנה.

הנגב פורטר אלון היא הבירה שאתם רוצים על השולחן, אם אתם מתכננים ערב של עשייה על האש. לצד הבשרים המשובחים שתעלו על הגריל, הפורטר אלון תרווה את צימאונכם בין ביס לביס, וללא ספק תייצג את הדרום בגאווה גדולה.

אחוז אלכוהול ABV – 5%