בירה פילזנר אורקל

אם אתם מחשיבים עצמכם כחסידים של בירות ונהנים לגמוע כמויות של בירות אירופאיות איכותיות, בוודאי שמעתם כבר מזמן על אחת היצירות המוצלחות ביותר שיצאו מעולם הבירות הצ'כי, הפילזנר אורקל.

הפילזנר אורקל היא הבירה הצלולה הראשונה בהיסטוריה, שמבושלת כבר מאז שנת 1842. היא נוצרה בעיר פילזן, על ידי ז'וסף גרול, שהיה למבשל הראשון שניסה טכניקת בישול חדשה והשתמש בזן חדש של לתת שעורה, שהיתה בהירה מאוד ולא היתה כלל נפוצה בבישול הבירות, באותם ימים. הניסוי של גרול הצליח ובמו ידיו יצר את הבירה הזהובה הראשונה בעולם.

משמעותה של המילה אורקל היא "מן המקור", שם שללא ספק הולם את הבירה, בהתחשב בעובדה כי היא היתה להשראה עבור אין ספור מבשלות, שרצו גם הן לייצר בירות לאגר בהירות ונקיות. הפילזנר אורקל, היא בירה מאוזנת שנותנת תחושת ריענון בכל לגימה. המים הרכים, נטולי המינרלים, שמשמים לבישולה, השעורה המובחרת וכשות מסוג סאאז שמשלימים את המרכיבים לבישולה, הופכים אותה למשקה חובה לכל חובב בירות. טעמי הלתת העדינים שלה, עם הגיזוז הממוצע והכשות המרירה, עוזרים לשבור את השומנים במזון, מה שהופך אותה לבירה מומלצת מאוד לצד ארוחות כבדות ונשנושים כאחד.

במבשלה הצ'כית מייצרים את השמרים בהתאמה מיוחדת לצרכי המבשלה, וצורת הכנתם היא הסוד השמור ביותר בחברה. האגדה מספרת כי בעזרת אותם שמרים מיוחדים ומתכון סודי, את הפילזנר אורקל, אפשר לשתות בכמויות אדירות, מבלי לחוות את אותו האנג אובר הידוע לשמצה בבוקר שאחרי. יש לה 4.4 אחוזי אלכוהול שעוזרים לה לא להכביד על מערכת העיקול, מצד אחד, אבל כן לספק במשך הזמן תחושה נעימה בגוף ובראש, מצד שני.

כיום, לאחר כל כך הרבה שנים בהם הפילזנר נמצאת בסביבה, ולמרות כל הבירות האחרות שבושלו בהשראתה, אפשר לומר בביטחון רב, כי המתכון הסודי עובד. הבירה עדיין נחשבת לאחת מהבירות הבהירות הטובות בעולם, ואין כלל וויכוח כי הפילזנר מהווה והיוותה השראה למרבית הבירות הבהירות, שיצא לכם לשתות במהלך חייכם. אז להבא, כשחשקה נפשכם בבירת לאגר בהירה איכותית, אתם יכולים לשתות את אחת מהבירות שבושלו בהשראת הפילזנר, או פשוט ללכת ישירות למקור.

אחוז אלכוהול ABV – 4.4