בירה פרנסיסקנר

ככל שהגרמנים אוהבים יותר בירה, ככה כולנו מרוויחים. עם מותגים חזקים ומבשלות ברמה הגבוהה ביותר שניתן למצוא, לגרמניה יש את היכולת להציג לנו אין ספור בירות מעולות. גם כאשר אנחנו חושבים שכבר יצא לנו להכיר את כולם, אנחנו נחשפים לבירה עם היסטוריה עשירה, שלא בטוח שעוד יצא לנו לטעום, אפילו אם העברנו חופשה בברלין או מינכן.

אחת מאותן בירות שלא זכתה בישראל למסע יח"צ רחב, אבל בהחלט ידועה בקרב חובבי הבירות האמיתיים, אלה שחייבים לטעום  ולדרג כל בירה שקיימת, היא בירת פרנסיסקאנר. כבר מזמן ידוע לכל, כי הגרמנים הם אימפריית בישול בירה, ובין שלל אותן מבשלות שלא מפסיקות להפתיע, אף על פי שהן היו כאן הרבה מאוד שנים לפנינו, ניתן למצוא את הפרנסיסקנר.

המבשלה הותיקה נחשבת בעיני מומחים רבים לאחת מהמבשלות המובילות בעולם בייצור ומכירת בירות חיטה. היא פועלת עוד משנת 1363 במחוז מינכן, וכמו מבשלות ותיקות אחרות בגרמניה, אשר יש להן קשר הדוק והיסטורי לנזירים ששהו במקום, השם פרנסיסקנר נגזר למעשה מן המנזר הפרנציסקאני, שהיה ממוקם ממש מול המבשלה. עם השנים, הפופולאריות ושאר בירוקרטיות, עברה המבשלה לפאתי העיר.

המאפיין הידוע ביותר של הבירה המצויינת הזאת, הוא רמת הגיזוז המדוייקת שלה. הפרנסיסקנר הינה בירה לא מסוננת, מה שעוזר לשמור על טריותה. העננות הטבעית שלה, ביחד עם טעמים פירותיים ומתיקות מצויינת, הופכים אותה לבירה האיכותית שהיא.

את הפרנסיסקנר מבשלים הגרמנים מלתת חיטה, לתת שעורה, כשות ומים, וגם היא כמו בירות מעולות אחרות, אשר מבושלות במחוז בוואריה, מבושלת על פי מתכון בווארי עתיק.

לבירה הגרמנית 5 אחוזי אלכוהול שמחליקים בגרון בצורה חלקה ונהדרת. הצבע שלה אמנם עלול לרמוז על מתיקות מוגזמת, אך לא כך הדבר, בכלל. לגימה ממנה מתחילה בטעם מתקתק אמנם, אך מסתיימת במרירות העדינה שאותה חובבי בירת החיטה כל כך אוהבים להרגיש.

הפרנסיסקנר, היא בירה קלילה, שלא מפסיקה להפתיע. היא נותנת פייט רציני לבירות האחרות שמיוצרות בגרמניה, ואם אתם חושבים שכבר הספקתם לטעום את כל הבירות הכי איכותיות שיצאו מחבל בוואריה, אתם לא יכולים להרשות לעצמכם לדלג על הבירה הזאת. בירה טעימה, המבושלת ברמה הגבוהה ביותר, ותגרום לתחושה מעולה בבלוטות הטעם שלכם.

אחוז אלכוהול ABV- 5.0